Οικονομικές λύσεις στη διακόσμηση!

4:04 μ.μ. |

Αγοράστε καμβάδες και χρώματα και φτιάξτε μόνοι σας τους πίνακες που θα στολίσουν τους τοίχους του σπιτιού σας!

Δείτε και τις 10 ιδέες για χειροποίητα καδράκια!




Μεταμορφώστε απλές κορνίζες με την τεχνική της χαρτοπετσέτας





Φτιάξτε τα δικά σας κηροπήγια!

Υλικά
1. Παραφίνη. Πρόκειται για τη βασική πρώτη ύλη και θα τη βρείτε σε ειδικά καταστήματα για κεριά, αλλά πιθανότατα και σε χρωματοπωλεία.
2. Φιτίλι. Εκτός από αυτό που βρίσκετε στα εξειδικευμένα καταστήματα, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, αν απλά βουτήξετε κομμάτια σπάγκου σε ζεστή, λιωμένη παραφίνη και τα αφήσετε να στεγνώσουν πάνω με μια λαδόκολλα. Μόνο τα κομμάτια να είναι μεγάλα.
3. Χρώμα. Υπάρχουν ειδικές χρωστικές κεριών αλλά επειδή κοστίζουν πολύ, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφές ζαχαροπλαστικής ή ρούχων, ή ακόμη και κηρομπογιές των παιδιών σας!
4. Δοχεία. Θα χρειαστούν δύο κατσαρολάκια, διαφορετικών μεγεθών έτσι ώστε το ένα να μπαίνει μέσα στο άλλο. Ή ένα ειδικό σκεύος για μπεν-μαρί αν υπάρχει.
5. Μια ξύλινη κουτάλα. Για ανακάτεμα!
6. Άρωμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα βότανα και μπαχαρικά, όπως το τσάι, η κανέλα ή η βανίλια. Ακόμη και λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων...
7. Καλούπι. Διαλέξτε καλούπι ανάλογα με το τι σχήμα και μέγεθος θέλετε να έχουν τα κεριά σας . Τενεκεδόκουτα, γυάλινα ή πλαστικά σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εκτός βέβαια αν γεμίσετε με αυτά γυάλινα ή ξύλινα δοχεία και τα αφήσετε έτσι.
8. Σπορέλαιο. Θα πρέπει να αλείψετε με αυτό το εσωτερικό του καλουπιού για να μπορέσετε να αφαιρέσετε το κερί χωρίς ατυχήματα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα σπρέι σιλικόνης.
9. Μολύβι. Θα χρειαστεί για να κρατήσετε το φιτίλι.
10. Έξτρα διακοσμητικά. Αποξηραμένα φύλλα, φρούτα ή καρποί δέντρων θα μπορούσαν προαιρετικά να χρησιμοποιηθούν.
11.*Λαδόκολλα. Απαραίτητη για την καθαριότητα. Πριν ξεκινήσετε, στρώστε με αυτή όλη την επιφάνεια εργασίας.
Η κατασκευή ενός κεριού

1. Βάλτε στο μεγάλο κατσαρολάκι νερό, στο μικρό την παραφίνη και τοποθετήστε το ένα μέσα στο άλλο. Πρόσεξε καλά γιατί κανένα από τα δύο σκεύη δεν πρέπει να ξεχειλίσει. Ζεστάνετε την παραφίνη σε μια θερμοκρασία γύρω στους 140 βαθμούς °C που είναι συνήθως επαρκής για όλες τις μορφές παραφίνης. Αν θέλετε μπορείτε να λιώσετε μέσα και παλιά κεριά, ανακατεύοντάς τα με την παραφίνη.


2. Καθώς η παραφίνη θα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο λιωσίματος, αλείψτε το εσωτερικό των καλουπιών με αρκετό σπορέλαιο (για να ξεκολλήσει εύκολα το κερί) ή ψεκάστε τα με σπρέι σιλικόνης και τοποθετήστε τα σε μια περιοχή όπου θα είναι ασφαλή για να χύσετε την παραφίνη.

3. Ανακατέψτε απαλά την λιωμένη παραφίνη με ένα ξύλινο κουτάλι.

4. Όταν η παραφίνη έχει λιώσει τελείως μπορείτε να προσθέσετε μέσα ό,τι σας αρέσει. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσετε άρωμα (συνήθως μια κουταλιά του τσαγιού από κάποιο βότανο ή μυρωδικό είναι αρκετή), και χρώμα ή ό,τι πρόσθετο διακοσμητικό έχετε. Απαλά ανακατέψτε την παραφίνη για λίγα λεπτά, ώστε το χρώμα, το άρωμα κτλ να απλωθούν και να γίνει ένα μείγμα.

5. Χρησιμοποιώντας ίσως ένα γάντι κουζίνας, ανασηκώστε προσεκτικά το δοχείο με την παραφίνη μακριά από το νερό και χύστε σιγά σιγά το μείγμα στα καλούπια σας. Μη γεμίζετε μέχρι επάνω. Αφήστε τουλάχιστο 2-3 εκατοστά περιθώριο από την κορυφή κάθε καλουπιού.


6. Καθώς η παραφίνη αρχίζει να σκληραίνει, πάρτε τα φιτίλια σας, δέστε τη μία άκρη στη μέση ενός μολυβιού, σιγά σιγά ρίξτε την άλλη άκρη του φυτιλιού στην παραφίνη και στηρίξτε το μολύβι στην κορυφή του καλουπιού. Έτσι θα προφυλάξετε το φυτίλι σας από την παραφίνη καθώς αυτή σκληραίνει.

Θα πάρει μερικές ώρες μέχρι η παραφίνη σας να σκληρύνει και αποκτήσει την κατάλληλη πυκνότητα και συνεκτικότητα. Μπορείτε να αφήσετε την παραφίνη όλη τη νύχτα, πριν προσπαθήσετε να βγάλετε τα κεριά σας από τα καλούπια τους, αλλά αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο και εξαρτάται από το μέγεθος των κεριών σας. Από την στιγμή που η παραφίνη έχει σκληρύνει θα είναι εύκολο να αναποδογυρίσετε το καλούπι, αφήνοντας έτσι το νέο σας κερί να γλιστρήσει και να απελευθερωθεί.

*Μπορείτε να προσθέσετε εξωτερικά από το κερί διακοσμητικά όπως, κορδέλες ή λουλούδια για να το προσφέρετε σαν δώρο. Μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε σε ένα διακοσμητικό δίσκο ή κουτί!
Προσοχή!!!
* Αν η παραφίνη υπερθερμανθεί, οι αναθυμιάσεις της μπορεί να προκαλέσουν διάφορα αναπνευστικά προβλήματα, οπότε έχετε το νου σας... Γι' αυτό τον λόγο δεν θα ήταν άσχημη ιδέα ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ώστε να είστε σίγουροι ότι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 190°C που είναι και το όριο.
* Μην ρίξετε παραφίνη στον νεροχύτη. Θα βουλώσει.


Γεμίστε βάζα ή γλαστράκια με όμορφα χειροποίητα λουλούδια από χαρτί!

dozi: Paper flower tutorial


zakka life: How to: Tiny Delicate Tissue Flowers

λουλούδια από γκοφρέ χαρτί : Crepe Paper Rose Pomanders | Pixel & Ink



Αξιοποιήστε τα γυάλινα βαζάκια!

Fridge : Ηandmade Stories | Γυάλινα Βαζάκια


Home is where your story begins...: Βάφω βάζα! Eδώ θα βρείτε καταπληκτικές ιδέες!!!Τα παραπάνω βάζα έχουν βαφεί με αδιάβροχα, ειδικά για γυαλί χρώματα από το leroy merlin!



Φτιάξτε τσόχινα στολίδια



Maria Wish


ή πίνακες με τσόχα!





Ράψτε μαξιλάρια (
ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ...Μ Α Ξ Ι Λ Α Ρ Ι Α)
ή προσθέστε λεπτομέρειες σε απλά μαξιλάρια (Υφασμάτινα λουλούδια)...




Ανανεώστε τα καπέλα από τα πορτατίφ!


Εδώ σε ένα απλό αμπαζούρ προστέθηκε απλά... μια τρέσα γύρω γύρω!


Κολλήστε στους τοίχους αυτοκόλλητα!


Δεν είναι σαν ζωγραφιά;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου